Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Oroszkrémtorta egyszerűen

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 90 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Édességek 
Cimkék: Édességek, Desszert, Sütés nélkül, Tojás, Hideg, Tejtermékek, Édes, Tésztafélék, Buli
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
6 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
6 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
30 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 db vaníliarúd ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
5 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 csomag zselatin 0 85 0.1 0 0 0
1 csomag babapiskóta 389 9.7 4.4 77.7 0 0
ízlés szerint rum 365 52 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tejből, cukorból, a vanília kikapart belsejéből, egy púpozott kanál lisztből és a tojássárgájából főzzünk gőz fölött sűrű krémet. A zselatint oldjuk fel másfél deci vízben, melegítsük forrásig, majd várjuk meg míg kihűl. A tejszínből verjünk habot és keverjük bele a krémet és a hideg zselatint. Egy kb 26 cm átmérőjű tortaformába kanalazzunk a krémből majd rakjunk rá a rumos tejben megforgatott babapiskótából és a gyümölcsökből. Folytassuk a rétegeket majd krémmel zárjuk. Rakjuk hűtőbe és egy éjszakát hagyjuk állni, akár fagyasztóba is rakhatjuk. Tálalás előtt borítsuk ki a formából és díszítsük tejszínhabbal, gyümölccsel, mazsolával.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)