Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Vese bajorosan

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 0 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Belsőségekből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Sült, Sós, Meleg, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg sertésvese 0 17.7 0.6 1.2 0 47
1 evőkanál búzaliszt 350 12.3 1.3 76.3 4.4 0
1 csapott evőkanál paradicsompüré 110 5 1 20 0.9 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 csokor snidling 27 3.6 0.7 1.6 1.1 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 ízlés szerint feketebors 0 0 0 0 0 0
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
5 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Hosszában félbevágjuk a sertésvesét, gondosan megmossuk és minden fehér részétől megszabadítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Liszttel megszórjuk, és a vajban élénk tűzön, kevergetve megsütjük, majd kiszedjük, melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékban megpirítunk egy kiskanál paradicsompürét, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet és a snidlinget, felontjük a borral, sót meg őrölt borsot keverünk bele, néhány perces forralás után a vesére öntjük. A vesével már ne főzzük, mert megkeményedik.

Galuskával vagy párolt rizzsel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)