Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sajtos csirke

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Csőben sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db csirke  132 20.9 5.2 0.5 0 60
1 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
5 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
5 dkg füstölt sajt (zalai) 60 2.8 2.9 5.1 0 11
1 mokkáskanál borsmenta 0 0 0 0 0 0
1 mokkáskanál fehérbors 0 0 0 0 0 0
késhegynyi szerecsendió-virág ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkét tisztítás után 4 darabra vágom, megsózom, és a felhevített olajon mindkét oldalát átsütöm.
A csirkedarabokat tűzálló tálba teszem, ráöntöm a tejszínt, meghintem a fűszerekkel, majd fedő alatt puhára párolom. Időnként megrázogatom, hogy le ne égjen, esetleg 1-1 evőkanál forró vizet aláöntök. Ezután az összes lereszelt sajtot, a már megpárolódott, húsok tetejére szórom, és a tejföllel lelocsolom. Forró sütőben addig pirítom, amíg a sajt rá nem olvad a tetejére.
Megjegyzés: A sajt miatt hamar barnul, nem ajánlatos magára hagyni.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)