Paradicsomsaláta
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1/2 kávéskanál
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 kávéskanál
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
3 kávéskanál
fehérborecet |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 csokor
zellerzöld |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
60 dkg
paradicsom |
22 |
1 |
0.2 |
4 |
1.8 |
0 |
adag
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A közepes méretű paradicsomokat mossunk meg, csumáját távolítsuk el és éles késsel vágjuk vékony szeletekre, majd helyezzük egy tálba. 2 dl vízhez adjunk 3 kávéskanál borecetet, 1 púpozott kávéskanál cukrot és fél kávéskanál sót. Öntsük a salátalevet a paradicsomra, majd vágjunk apróra a zellerzöldet és szórjuk a paradicsomszeletekre. Hagyjuk pihenni legalább egy órát. Tálalás előtt óvatosan forgassuk össze és hintsük meg kevés őrölt borssal.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)