Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Pulykamell zöldségmártásban

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 0 perc
Munkaidő: 0 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Pulykából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
6 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 maréknyi zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
1 fej zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
1 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
1 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 evőkanál libazsír 897 0.5 99 0 0 107
1 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 szelet pulykamell 106 24.1 9.5 1 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felszeletelt pulykamellet sózva, borsozva, mindkét oldalán, a felhevített zsiradékban pirosra sütjük, majd félre tesszük. A megmaradt zsírban a finomra vágott zöldségeket, a borsó kivételével, lepirítjuk. A bort, a citromlét és kevés vizet hozzáöntve a pulykamelleket visszatéve, fedő alatt, puhára pároljuk. A zöldborsót és a a finomra vágott zöldpetrezselymet hozzáadva rövid lére sütjük.
Párolt rizzsel tálaljuk.



Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)