Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Vargányás kacsazúzaragu

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Egyéb szárnyas 
Cimkék: Előételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Párolt, Sós, Meleg, Gombafélék, Húsfélék, Húsételek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
20 dkg vargányagomba 40 5.7 0.2 3.8 6.9 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál libazsír 897 0.5 99 0 0 107
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
50 dkg kacsazúza 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zsiradékon megpirítjuk a a finomra vágott hagymát, rádobjuk a negyedelt zúzát, a zúzott fokhagymát és összesütjük. Sózzuk, borsozzuk, majd kis lángon, mindig csak kevés vizet hozzáadva, puhára pároljuk. Végül a feldarabolt gombával és a borral összeforraljuk.
Párolt rizzsel tálaljuk.


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)