Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kel baconnal és tejföllel

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Előételek, Köretek, Főétel előtt, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Csőben sült, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Húsfélék, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál köménymag 0 0 0 0 0 0
10 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
1 fej kelkáposzta 34 3.6 0.3 4.3 4.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kelt másfél ujjnyi szeletekre vágjuk. A finomra vágott baconnal, köménnyel, sóval és borssal megszórjuk. Lekenjük a tejföllel. 200 fokra előmelegített sütőben, negyed órát sütjük. Előételnek vagy nasinak tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)