Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gombával és zöldségekkel párolt nyúlcomb

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Egyéb négylábúak 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Buli, Advent, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gombafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kávéskanál rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
20 dkg erdei gomba 41 5.7 0.4 3.8 6 0
1 db zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
2 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
2 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 evőkanál libazsír 897 0.5 99 0 0 107
8 db nyúlcomb 158 21 8 0.4 0 71
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A combokat sóval, borssal meghintjük, majd a zsiradékon elősütjük. Tepsibe tesszük. A megmaradt sütőzsiradékban a felkockázott zöldségeket és a gombát megpirítjuk, majd a combokra kanalazzuk. Sütés közben a zöldségeket a fűszerekkel meghintjük. Aláöntjük a bort, majd a tepsit fóliával lefedjük, 180 fokra előmelegített sütőben háromnegyed órát pároljuk. Végül a fóliát levéve, negyed óra alatt pirosra sütjük.
Főtt tésztával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)