Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Bólyi túróslepény

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Teaparti, Farsang, Édes, Tejtermékek, Tésztafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 egész tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
10 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
1 csomag vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
10 dkg zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
50 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
22 dkg porcukor 400 0 0 100 0 0
1 egész citromhéj 0 0 0 0 0 0
0.5 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
25 dkg rétesliszt 349 9.4 1 73.4 7.2 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A rétesliszet a sütőporral a reszelt citromhéj felével és a porcukorral összekeverjük. A keverék felét kivajazott tepsibe szórjuk.
A túrót villával összetörjük és egyenletesen elosztjuk a tepsiben. Rászórjuk a morzsát, a vaníliás cukrot és a citromhéj maradékát.
A tetejére rétegezzük a keverék másik felét. Rátördeljük a vajat és meglocsoljuk a tejjel, amiben simára kevertük a tojásokat.
Előmelegített, 175 fokos sütőben 40 percig sütjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)