Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Vendégváró fasirtgolyók

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Előételek, Húsételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Farsang, Sült, Olajsütő, Sós, Hideg, Tojás, Húsfélék, Tésztafélék, Szilveszter
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 fél fehérkáposzta 65 1.1 0.2 14.7 2.7 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
8 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 db zsemle 147 5.1 0.4 30.8 0.5 0
igény szerint zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
80 dkg sertéshús közepes zsírtartalmú 288 17.5 23.9 0.3 0 68
1 kiskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, ha kissé kihűlt, belekeverjük a fűszereket és a zúzott fokhagymát. Összegyúrjuk a darált hússal, a kicsavart zsemlével és a tojásokkal. Kis golyókká formázzuk és zsemlemorzsában megforgatjuk. Bő forró olajban pirosra sütjük. Lecsepegtetjük és fogpiszkálóval átszúrjuk és a káposztafejbe tűzzük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)