Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sült oldalas hagymás burgonyával

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Szilveszter, Párolt, Sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

Sült oldalas hagymás burgonyával
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
1.2 kg oldalas  429 12 42 0.3 0 72
12 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Hagymás törtkrumpli
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
5 dkg zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
50 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Sült oldalas hagymás burgonyával
A húst 3 csontnyi darabokra vágjuk. A zúzott fokhagymával elkevert sóval és borssal bekenjük. A felhevített zsiradékon, forgatva átsütjük, majd mindig, csak kevés vizet öntve alá, fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Végül a zsírjában pirosra sütjük. Melegen, hagymás tört burgonyával tálaljuk.
Savanyúságot kínálunk hozzá.

Hagymás törtkrumpli
A burgonyát hámozzuk meg, vágjuk kis kockára és főzzük puhára, annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi. Amíg a krumpli fő, zsíron pirítsuk világossárgára, a finomra vágott vöröshagymát, ízlés szerin borsozzuk meg. A megpuhult krumplit törjük össze, keverjük hozzá a pirított vöröshagymát.
Kanállal formázva tálaljuk.
Aki színesebben szeretné adni. keverjen a zsírba némi pirospaprikát.
Sokan szeretik, serpenyőben, az alját lepirítva.
Főtt marhahús és disznótoros ételek mellé adható.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)