Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Grilltarja burgonyapürével és majonézes lilahagymával

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Macskajajra, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Sült, Tárcsa, Grillsütő, Sós, Meleg, Húsfélék
Hozzávalók

Grilltarja
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál fokhagyma granulátum 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
80 dkg tarja 0 0 0 0 0 72
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Majonézes lilahagymasaláta
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 dl majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
1 kávéskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Burgonyapüré
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
5 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
2 dl tej (3,6 %) 273 26 27 0.5 0 92
ízlés szerint szerecsendió 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Grilltarja
A fűszereket , a só kivételével porrá törjük. Az olajjal elkeverjük és a tenyerünkkel kinyomkodott tarjaszeletekre kenjük. 3-4 órát, de lehet egy éjszakán át, a hűtőben pácoljuk. Szobahőmérsékletőre engedjük, majd közepes magasságra engedett grillrácson, néhányszor megforgatva megsütjük. Csak a sütés vége felé sózzuk.
Frissen, a lilahagymasalátával és burgonyapürével tálaljuk.

Majonézes lilahagymasaláta
A félfőre vágott hagymát sóval, borssal, cukorral és a citromlével elkeverjük. Fél órát állni hagyjuk, majd lecsepegtetjük. A majonézzel elkeverve, hidegen tálaljuk.

Burgonyapüré
Az apróra vágott burgonyát, annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi, puhára főzzük, leszűrjük, forrón áttörjük. A vajjal, a felforrósított tejjel és a reszelt szerecsendióval habosra keverjük. Kézi habverővel vagy fakanállal tegyük, géppel csak ragacsos masszát kapunk.
A tej mennyisége a burgonya minőségétől függ, több, kevesebb is lehet.
Habkönnyű, kívánatos ételt kell kapjunk.
Roboráló diéta esetén, tej helyett, tejszín is használhatunk.
Semleges ízű köret, zsenge zöldségek, nem túl fűszeres húsok kísérője.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)