Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Grízleves kolbásszal

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Reggeli, Főétel előtt, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Buli, Főtt, Bogrács, Sós, Savanyú, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
3 evőkanál búzadara 0 9.4 1 73.4 7.2 0
30 dkg füstöltkolbász 315 14.5 28.3 0.2 0 132
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
5 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zsíron a darát barnára pirítjuk, liternyi vízzel felöntjük, a vékonyra karikázott kolbászt belefőzzük. A tojásokat a tejjel elhabarjuk, pirospaprikával és borssal elkeverjük, majd a levesbe habarjuk. Finomra metélt petrezselyemmel meghintve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)