Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Baconos-húsos tészta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Vegyes húsokból 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Hideg téli napokra, Koleszban főztük, Buli, Hajón is elkészíthető, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
60 dkg fusili 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
10 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
10 dkg gouda sajt 98 2.8 1.6 18 0 4
2 dl sűrített paradicsom 110 5 1 20 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 tábla bazsalikom 0 0 0 0 0 0
2 db zellerszár 17 0.8 0.11 3.8 0.65 0
2 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
50 dkg sertéshús közepes zsírtartalmú 288 17.5 23.9 0.3 0 68
15 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A bacont kockára vágva, zsírjára sütjük. A pörcöt kivéve, a zsiradékban,a finomra reszelt zöldségeket átpirítjuk. A darált húst, a pörcöt és a fűszereket rádobva jól összesütjük. A paradicsomlét ráöntve, kis lángon sűrűre forraljuk. A fogkeményre főzött tésztával elkeverjük és az olajjal megkent, előzőleg összegyűrt sütőpapírral bélelt edénybe tesszük. Megszórjuk a reszelt sajtokkal és 175 fokos sütőben a sajt enyhe pirulásáig sütjük. Tálalás előtt tíz percig pihentetjük, majd kockára vágva tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)