Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Grillezett paradicsom

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Előételek, Saláták, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Sült, Buli, Meleg, Grillsütő, Sós, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
80 dkg paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
5 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
15 dkg galambbegysaláta ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál vörös balzsamecet ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
15 dkg ricotta ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Melegítsük elő a grillsütőt. Mossuk meg és vágjuk kb. 1 centis karikákra a paradicsomokat. A megtisztított fokhagymákat vágjuk vékony szeletekre és tűzdeljük meg vele a paradicsomszeleteket. Tegyük grillrácsra a fokhagymás paradicsomokat és mindkét oldalát süssük 3-3 percig. Ha faszén felett sütjük tegyünk a rácsra alufóliát. A megmosott, megszárított salátát tépkedjük falatnyi darabokra és rendezzük el a tányérokon. Öntözzük meg a balzsamecetből, olívaolajból, citromléből készített, sóval, borssal ízesített öntetünkkel. A bagettet vágjuk apró kockákra és olívaolajon pirítsuk meg. Végül tegyük a paradicsomokat a salátaágyra, szórjuk rá a pirított kenyérkockákat és díszítsük néhány szem olívabogyóval. Salátánkat gazdagíthatjuk ricotta sajttal.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)