Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Pirított burgonya

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Buli, Hétvégi ebéd, Sült, Sós, Meleg, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 ág rozmaring 0 0 0 0 0 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
80 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A burgonyát, sós vízben megfőzzük, majd a héját eltávolítva, gerezdekre vágjuk. A felhevített vaj-olaj keveréken pirosra sütjük. A vége felé a finomra vágott fokhagymával, a rozmaringgal és borssal ízesítjük. Nagyobb mennyiség esetén, süthetjük sütőben is.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)