Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Croque-madam

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Szendvicsek 
Cimkék: Reggeli, Buli, Hétvégi ebéd, Előételek, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
12 szelet toastkenyér ? ? ? ? ? ?
16 szelet főtt füstölt sonka 308 15.7 27 0.2 0 82
2 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
2 evőkanál tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 csipet szerecsendió 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál dijoni mustár ? ? ? ? ? ?
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
20 dkg gouda sajt 98 2.8 1.6 18 0 4
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kenyereket megpirítjuk. A vajat felhevítjük, a lisztet rászórjuk és a tejszínnel elkeverjük. Mártássá főzzük, majd a fűszerekkel és a reszelt sajt felével elkeverjük. A pirított kenyerekből nyolc szeletet a mártással átkenünk és a sonkával beborítunk. A reszelt sajt félretett részével meghintünk, majd kettőt-kettőt egymásra rakunk. Ismét mártás és sonka következik, majd az utolsó kenyér következik. A tetejére egy lágyra sütött tükörtojást helyezünk. Grillben vagy szalamanderben átsütjük és tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)