Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Fokhagymás csirkecomb

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
8 db csirke felsőcomb ? ? ? ? ? ?
20 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
1 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkecombokat kicsontozzuk és gyengéden kiverjük.
Sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe mártjuk. A zsíron a szalonnát kisütjük és a pörcöt kieszedjük. A zsiradékon a combok mindkét oldalát barnára sütjük. Kivesszük és a szaftba tesszük a zúzott fokhagymát, a bort, a pörcöt és annyi vizet, amennyi a visszatett húst ellepi. Takarékon, fedő alatt puhára pároljuk. Ha szükséges, kevés vizet öntsünk alá. Párolt rizzsel és salátával tálaljuk.
Nem egy szociális étek, de nagyon finom.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)