Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tojásos burgonyaleves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Szabadban, Buli, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Főtt, Bogrács, Sós, Savanyú, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető, Böjt
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
4 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
6 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
60 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
20 dkg szárított sonka 0 ? ? ? ? ?
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
1 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát. Rádobjuk a zúzott fokhagymát, a köménymagot, a rozmaringot, a babérleveleket és az előzőleg lehéjazott, majd apróra darabolt paradicsomot. Összesütjük és belekeverjük a kis darabokra szelt sonkát, a paprikát és kevés vízzel felöntve felforraljuk. 5 perc főzés után beleszórjuk a dobókockányira vágott burgonyát és felöntjük, annyi vízzel, amennyi bőven ellepi. Lefedve kis lángon, újraforrástól számítva, negyed órát főzzük. Közben a tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk és darabokra vágjuk. Hozzáadjuk a leveshez, majd behabarjuk a joghurtban elkevert liszttel. A finomra metélt petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.
A receptet a kényszer szülte, nem volt más alapanyagunk, mégis meglepően finom és laktató lett. Sonka nélkül igazi böjtös étel lehet.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)