Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kínai gombaleves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Böjt, Főétel előtt, Sós, Csípős, Meleg, Tésztafélék, Gombafélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 maréknyi cérnametélt 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
8 dl marhaalaplé ? ? ? ? ? ?
1 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
40 dkg fafül gomba 0 ? ? ? ? ?
1 fej zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 szál póréhagyma 37 2.2 0.3 6.3 2.3 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajon a felkarikázott pórét, a felcsíkozott gombát és a lereszelt zellert átpároljuk. Felöntjük az alaplével, beledobjuk a felkockázott chilit, beleöntjük a szójaszószt és összeforraljuk, végül hozzákeverjük a cérnametéltet. Ha minden puhára főtt, frissen tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)