Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Amerikai krémes

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Meleg nyári napokra, Teaparti, Kártyaparti , Hétvégi ebéd, Csőben sült, Édes, Hideg, Tojás, Tejtermékek, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
7 db tojásfehérje 14 3 0.1 0.2 0 0
2 csomag vaníliás pudingpor ? ? ? ? ? ?
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 evőkanál kakaópor 313 18.5 21.7 10.5 37.7 0
1 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
20 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
15 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
7 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
5 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
8 evőkanál porcukor 400 0 0 100 0 0
4 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
2 csomag habfixáló 0 0 0 0 0 0
1 tábla étcsokoládé 0 5.8 29.2 62 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tojássárgáját elkeverjük 10 evőkanál vízzel a cukorral, és az olajjal majd hozzádolgozzuk a sütőporra, a csipet sóval és a kakaóval összeszitált lisztet. A masszát nagy gáztepsibe simítjuk és 180 fokon 20 percig sütjük. Közben a 2 csomag pudingot a tejjel felöntve felfőzzük, a cukorral ízesítjük és a kemény habbá vert tojásfehérjét belekeverjük. Rásimítjuk a tésztára és visszatesszük a sütőbe, 160 fokon negyed órára. 4 deci tejszínt és két csomag habfixálót felverünk, majd a kihűlt süteményre kenjük. A reszelt csokoládéval meghintve, kockára vágva tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)