Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tormás-sajtkrémes cékla

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Előételek, Köretek, Saláták, Főétel előtt, Főétel mellé, Böjt, Sült, Sós, Hideg, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 doboz ecetes torma ? ? ? ? ? ?
2 tubus krémsajt 349 25.2 26.6 1.7 0 68
1 kg cékla 31 1.3 0.1 5.9 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megmosott céklát megsózzuk és alufóliába tekerjük. 180 fokos sütőben egy órát sütjük. Meghámozzuk és hasábokra vágjuk. A krémsajtot, a tejfölt és a tormát elkeverjük, sóval, borssal, citromlével és kevés cukorral ízesítjük. A céklára öntve tálaljuk. Lehet előétel vagy hideg köret.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)