Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Citromos tojásleves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Főétel előtt, Macskajajra, Buli, Böjt, Főtt, Bogrács, Sós, Savanyú, Meleg, Tojás, Gabonafélék, Levesek, Koleszban főztük, Reggeli, Hajón is elkészíthető, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 kávéskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd a liszttel megszórva, kicsit átpirítjuk. Hozzákeverjük a paprikát és azonnal felöntjük egy liter vízzel. Ízesítsük a zúzott fokhagymával, a babérlevéllel, sóval és borssal. Ha jól összefőtt, a lé egy részével elkevert tejfölt is keverjük hozzá. Amikor újraforrt, a kissé elhabart tojásokat, a levest gyengéden kavargatva csorgassuk bele. Végül citromlével ízesítsük pikánsra. Tálalás előtt a babérlevelet dobjuk ki.
Ebédre is finom, de másnap reggelire, némi csípőssel kiegészítve, szinte gyógyszer.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)