Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gixer túróscsuszája

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Főtt-sült tészták 
Cimkék: Tészták, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Hideg téli napokra, Buli, Rakott, Csőben sült, Főtt, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
75 dkg fodros kockatészta 0 ? ? ? ? ?
75 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
5 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
30 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Egy serpenyőbe tesszük az apró kockára vágott füstölt szalonnát és kevergetve, a zsírját kiolvasztjuk. Ha a pörc már ropogós és minden zsír kisült belőle, szűrőkanállal kiszedjük és félretesszük. Két evőkanál szalonnazsiradékkal kikenünk egy tűzálló tálat. A tésztát a szokásos módon, forrásban lévő sós, olajos vízben kifőzzük. Lecsöpögtetjük és a szalonna zsírjára tesszük, majd átkeverjük. A túrót, a tejfölt, a pörc harmadát és a szalonnazsiradék felét jól elkeverjük. A tésztát beleforgatjuk és a zsiradékkal kikent tálba nyomkodjuk. A többi zsírral leöntjük, rászórjuk a félretett pörcöt, majd a lefedett tálat, 30 percre 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. A tésztát, tíz percig pihentetve, kockára vágva tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)