Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Ananászos sertéstarja diszkoszban

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 110 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Szabadban, Hétvégi ebéd, Buli, Szilveszter, Rakott, Csőben sült, Diszkosz, Római tál, Édes, Sós, Meleg, Hideg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 doboz ananász befőtt 88 0.4 0.2 20.2 0.9 0
15 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
12 szelet tarja 0 0 0 0 0 72
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 teáskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
1 evőkanál curry por 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
1 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zúzott fokhagymából, a curryporból és a mustárból fűszerpasztát készítünk. A kissé kivert, a szélein bevagdosott hússzeleteket ezzel bedörzsöljük. A szalonna felét vékony szeletekre vágjuk, a másik rész apró kockára. Az ananászt lecsöpögtetjük, de a levét félre tesszük, majd kis kockára daraboljuk. Egy deci ananászlét a tejszínnel, a tejföllel és a reszelt sajt felével elkeverjük. A diszkoszt alufóliával kibéleljük, majd beleterítjük a szalonna szeleteket. Rárakunk 4 szelet húst, megszórjuk az ananász és a szalonnakocka harmadával és megöntözzük a mártás egyharmad részével, majd a rétegezést kétszer megismételjük. A tetejét meghintjük a félretett sajttal. A diszkoszt lezárva, másfél órára, jó parázsba temetjük. Parázsban sült burgonyával tálaljuk.
Lehet tűzálló tálban, sütőben, sütni, szintén fóliával bélelve a tálat, ha nem melegen kínáljuk, kihűlés után, hűtőben pihentetve egy éjszakát, majd deszkára kiborítva, felszeletelve adjuk asztalra. Tökéletes bulikaja.









Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)