Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Spenótfőzelék másként

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Klasszikus főzelékek 
Cimkék: Főzelékek, Főétel, Böjt, Hétköznapi vacsora, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint pirospaprika ? ? ? ? ? ?
5 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 csomag mirelit spenót 47 0.8 0 10.2 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A parajt hagyjuk felengedni. A felhevített olajban megpezsgetjük a lisztet, majd hozzátesszük a zúzott fokhagymát, jól elkeverjük, majd beleforgatjuk a spenótot. Sózzuk, borsozzuk és hozzáöntjük a tejet. Kevergetve jól átforraljuk. Ízlés szerint egy késhegynyi pirospaprikát is tehetünk bele.
Tetszés szerinti feltéttel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)