Kukoricás rizses hús
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
pár levél
koriander |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
3 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
2 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
1 dl
száraz fehérbor |
70 |
0 |
0 |
16 |
0 |
0 |
1 doboz
konzerv kukorica |
126 |
4.6 |
1.6 |
23.1 |
0 |
0 |
20 dkg
rizs |
352 |
8 |
0.3 |
77.5 |
1.4 |
0 |
1 evőkanál
curry por |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
3 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
1 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
50 dkg
pulyka medalion |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A finomra vágott hagymát a forró olajon megpirítjuk, majd rászórjuk a kis kockára vágott húst. Kevergetve enyhe barnulásig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, a zúzott fokhagymával ízesítjük, majd felöntjük a borral és fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Ha szükséges a levét kevés vízzel pótolhatjuk, de a végére sűrű szaftja maradjon. Közben a rizst előírás szerint megfőzzük, de használhatunk maradék főtt rizst is. A húshoz keverjük a curryport és a tejszínt. Használhatunk kókusztejet is. Végül pecsenyevillával hozzáforgatjuk a rizst és a lecsepegtetett kukoricát. Fedő alatt hagyjuk állni öt percig, így a rizs felszívja a szaftot. Nyomkodjuk kuglófformába és tálra borítva tálaljuk. Díszítsük korianderlevélkékkel.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)