Konfitált kacsazúza
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 dl
száraz fehérbor |
70 |
0 |
0 |
16 |
0 |
0 |
1 teáskanál
mustár por |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 teáskanál
kakukkfű |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1.5 kg
kacsazsír |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 fej
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
70 dkg
kacsazúza |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A megtisztított zúzát keverjük el a borral, a zúzott fokhagymával, a kakukkfűvel, a mustárporral, a sóval és a borssal. Hagyjuk hűtőben állni 3 órát. Süssük át kevés zsírban, éppen csak fehéredésig, majd öntsük fel a többi zsírral. Fontos, hogy ellepje. Alufóliával szorosan lefedve, tegyük 100 fokra előmelegített sütőbe és 4 órát hagyjuk párolódni. Szűrjük le, a zsírt használjuk el pecsenyezsírnak. A zúzát adhatjuk, feltétként, rizzsel, vagy szendvics rátétként, ekkor újhagymát és kevés fagyott zsírt adjunk hozzá.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)