Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mandulás-körtés töltött csirke

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 250 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Töltött, Sós, Édes, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
2 db körte 53 0.4 0.3 12 2.8 0
5 dkg zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
1 evőkanál mandula 610 27.6 52.2 6.8 9.8 0
1 kávéskanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
0,5 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
5 db szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
1,5 kg csirke  132 20.9 5.2 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az egyik körtét megtisztítjuk, magházát eltávolítjuk és felaprítjuk.A körtét keverjük össze a tojássárgájával, zsemlemorzsával és a mandulával, majd ízesítsük
gyömbérrel, sóval és borssal. A szegfűszeget nyomjuk bele a fél citromba, és tegyük a csirke hasüregébe. A körtés masszát töltsük a csirke bőre alá és hústűvel rögzítsük.Sózzuk, borsozzuk a csirkét és kenjük be a bőrét mézzel. Tegyük sütőzacskóba és zárjuk le. Előmelegített sütőben 70-90 perc sütést igényel.
Tálalás előtt a körteszeleteket a mézben megforgatva melegítsük addig míg átlátszó nem lesz. A csirkét daraboljuk fel, a töltelékkel és néhány
szelet mézes körtével díszítsük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)