Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Vaníliasodó

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Édességek 
Cimkék: Édességek, Desszert, Buli, Hétvégi ebéd, Főtt, Édes, Tojás, Tejtermékek, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
6 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
1 kávéskanál citromhéj 0 0 0 0 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
7 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
1 db vaníliarúd ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lisztet, a cukrot, a sót és a citromhéjat, egy deci tejjel és a tojássárgájával csomómentesre keverjük. A többi tejet a vaníliarúd kikapart belsejével felforraljuk, majd, folyamatos keverés mellett, a tojásos keverékhez adjuk. A tűzre visszatéve, továbbra is kevergetve forraljuk össze. Ha csomós lenne, botmixerrel törjük át.
Sütemények mellé kínálhatjuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)