Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Joghurtos cukkíni

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Párolt, Sós, Savanyú, Hideg, Meleg, Zöldség, Gyümölcsök, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
1 ág bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
80 dkg cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A cukkínit vágjuk félbe, magozzuk ki és vágjuk gyufaszálnyi darabokra. A felhevített olajon pároljuk meg a finomra aprított hagymát. Dobjuk rá a cukkínit, ízesítsük a lime kicsavart levével, lereszelt héjával, a zúzott fokhagymával, a bazsalikomággal és sózzuk, borsozzuk meg, pároljuk puhára. Dobjuk ki a bazsalikomot és habarjuk be a joghurtban elkevert liszttel.
Szárazabb sültek mellé ajánlom.
Hidegen is fogyasztható.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)