Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Konfitált sertéscsülök

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 260 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Mesterszakács
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Csőben sült, Párolt, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 db csülök  328 16 29 0.3 0 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
igény szerint zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csülköt lebőrözzük és kicsontozzuk. A húst a porrá tört fűszerekkel megszórjuk és jól belemasszírozzuk. Szorosan alufóliába tekerjük, majd egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük. Másnap, fóliástól, kevés zsírban körbe sütjük. Olyan sütőedénybe tesszük, melybe éppen belefér, majd zsírral felöntjük és 80 fokos sütőbe tesszük, úgy 4 órára. Lecsepegtetve kihűtjük és felhasználásig hűtőbe tesszük. Tálalás előtt kicsomagolva felszeleteljük és kevés zsíron átsütjük.
Párolt káposztával és pirított burgonyával tálaljuk.
Láss csodát, a csem. sersült pár. káp., pir, burg. szmokingot öltött.
Aki nem érti, írjon Gixernek ([email protected]), megmagyarázza.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)