Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Túrós pogácsa szotyolával

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Uzsonna, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Szilveszter, Farsang, Húsvét, Csőben sült, Sós, Tojás, Tejtermékek, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 maréknyi napraforgómag 583 22.5 49 12.3 6.3 0
2 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
30 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
50 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
50 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lisztet összeszitáljukj a sóval és a sütőporral. Késes robotgépben morzsásra dolgozzuk a vajjal és a túróval. Egy tjást hozzáadva összeállítjuk a tésztát, fóliába tekerjük és egy órára hűtőbe tesszük. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát és kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, a tetejét a félretett tjással lekenjük és napraforgómaggal megszórjuk. 200 fokra előmelegített sütőben, szűk negyed óra alatt aranybarnára sütjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)