Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Saltimbocca

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Sült, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
8 szelet borjúkaraj ? ? ? ? ? ?
8 szelet pármai sonka 0 0 0 0 0 72
16 levél zsálya 0 0 0 0 0 0
1 dl marsala ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A borjúkarajt gyengéden kiverjük. Az egyik oldalára zsályaleveleket, a másik oldalára sonkát terítünk, majd fogpiszkálóval hozzátűzzük. A felhevített zsiradékban a hússzeleteket átsütjük. A sonkás oldalával kezdve, hogy a sonka ne kunkorodjon fel. A sütés 3-3 percig tartson, ekkor a húsokat kivesszük és melegen tatjuk. A zsiradékba öntjük a bort, utánfűszerezzük és beforraljuk. A húsokat visszatéve, összemelegítjük, majd a fűszeres mártással leöntve, az előírás szerint megfőzött, szélesmetélttel és párolt zöldséggel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)