Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Túrós gofri szedermártással

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zsiradékban sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Meleg nyári napokra, Desszert, Buli, Hirtelen sült, Édes, Meleg, Tojás, Tejtermékek, Gabonafélék, Gyümölcsök
Hozzávalók

Túrós gofri
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2.5 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
15 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
10 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
8 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
15 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Szedermártás
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg szeder ? ? ? ? ? ?
3 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 kiskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
1 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
1 teáskanál étkezési keményítő 344 0.5 0 86 0 0
1 késhegynyi konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Túrós gofri
A tojást keverjük habosra a tejszínnel, a cukorral, a sóval, a vajjal és a liszttel. Végül forgassuk bele a túrót. A masszát goffrisütőben vagy serpenyőben, kanálnyi mennyiségekben, süssük aranybarnára. Forrón tálaljuk, a szedermártással leöntve. Díszítsük tejszínhabrózsával és mentalevéllel.

Szedermártás
A hozzávalókat a bor és a keményítő kivételévet 20 percig kis lángon főzzük. Paradicsompasszírozón áttörjük, majd a vörösborral elkevert keményítővel összeforraljuk.
Vadhúsok, fagylaltok vagy sütemények mellé illő pikáns mártás.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)