Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Fokhagymás csiga

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 100 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Uzsonna, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Tizórai gyerekeknek , Buli, Szilveszter, Göngyölt, Csőben sült, Kemence, Sós, Tojás, Zöldség, Gabonafélék, tavaszi-koranyári receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint köménymag 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint szezámmag 639 26.3 54.8 9.4 12.6 0
8 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
10 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
3 dkg élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
50 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
4 deci langyos vízben elkeverjük az élesztőt, a cukrot és egy evőkanál lisztet, felfuttatjuk. A liszt közepébe formált mélyedésbe öntjük a folyadékot 2 tojással, a sóval és az olajjal együtt. Összegyúrjuk és simára dagasztjuk. Langyos helyen, letakarva, a duplájára kelesztjük. Lisztezett lapon vékonyra nyújtjuk, majd bekenjük a vajjal elkevert zúzott fokhagymával és feltekerjük, mint a bejglit.
Ujjnyi darabokra vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. Negyed óra kelesztés után a tetejüket a félretett tojással lekenjük és meghintjük szezám- vagy köménymaggal. 175 fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt megsütjük.
Remek sör vagy borkorcsolya.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)