Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Toszkán bab, palackban párolva

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 250 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Főétel, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Böjt, Csőben sült, Lassan sütött, Sós, Meleg, Zöldség, Reform konyha, tavaszi-koranyári receptverseny, Köretek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
30 dkg gyöngybab 338 22.3 1 57.9 9 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
10 levél zsálya 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Régebben, ez egy igazi tanyasi étel volt, jelenleg tábori körülmények közé ajánljuk. A egy éjszakára beáztatott babot üvegbe szórjuk és hozzáadjuk a fűszereket, a fokhagymát, a zsályalevelet,az olajat, a sót és a borsot. Felöntjük, annyi vízzel, hogy az üveg háromnegyedéig érjen. Az eredeti ételnél, az olaszok chiantis üveget használnak, de, mi használhatunk bármilyen üveget, ami alkalmas, pl. a kapható, spanyol gyümölcsborét. A kupakot ki kell szúrni. Végül az üveget, a tábortűz parazsába temetjük. Reggelig, de legalább négy órát, hagyjuk pihenni.
Tálaláskor, a babot edénybe szórjuk és olívaolajjal meghintve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)