Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Búrkifli

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Reggeli, Uzsonna, Tizórai gyerekeknek , Buli, Töltött, Csőben sült, Kemence, Édes, Tojás, Tésztafélék, Gyümölcsök, Tejtermékek
Hozzávalók

Búrkifli
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
igény szerint mák 537 20.5 38.2 23.9 10 0
3 evőkanál tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
2 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
2 csomag félkész leveles tészta 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Diós töltelék
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kávéskanál citromhéj 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
10 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
2 db tojásfehérje 14 3 0.1 0.2 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
15 adag dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Mákos töltelék
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kávéskanál citromhéj 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
10 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 db tojásfehérje 14 3 0.1 0.2 0 0
15 dkg mák 537 20.5 38.2 23.9 10 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Búrkifli
A leveles tésztát késfok vastagságúra nyújtjuk, majd tíz centis szalagokra vágjuk. A tölteléket csíkok egyik hosszanti szélére halmozzuk, majd feltekerjük,úgy, hogy a hajtás alulra essen. Arasznyi darabokra vágjuk és kiflivé formázzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk a kifliket, tetejüket a tojással elkevert tejjel lekenjük és a tölteléknek megfelelően, darált dióval vagy mákkal meghintjük. 200 fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt megsütjük.
Tálalás előtt, ízlés szerint, porcukorral meghintjük.

Diós töltelék
A tojásfehérjét a csipet sóval félig felverjük, majd a cukrot hozzáadva kemény habbá verjük. A fűszerekkel összekevert darált dióval összeforgatjuk.

Mákos töltelék
A tojásfehérjét a csipet sóval félig felverjük, majd a cukrot hozzáadva kemény habbá verjük. A fűszerekkel összekevert darált mákkal összeforgatjuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)