Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Banánkenyér

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 65 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Kártyaparti , Teaparti, Advent, Szilveszter, Csőben sült, Édes, Tojás, Gyümölcsök, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
10 dkg étcsokoládé 0 5.8 29.2 62 0 0
10 dkg mogyoró 691 15.6 63.5 8.7 8 0
2 db banán 105 1.3 0.1 24.2 2 0
10 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
4 db kockacukor 0 ? ? ? ? ?
1 db narancs 41 0.6 0.2 8.5 2.2 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1.5 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
20 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1/2 dl rum 365 52 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lisztet összeszitáljuk a sütőporral. Az olajjal habosra keverjük a cukrot és, a narancs héján eldörzsölt, kockacukrot. Egyenként hozzákeverjük a tojásokat, végül a narancs kicsavart levét és a rumot. Hozzáadjuk villával péppé tört banánokat és beleforgatjuk, a szárazon megpirított, majd durvára vágott mogyorót és a kis darabokra tördelt csokoládét. Kikent, kilisztezett őzgerincformába simítjuk, 170 fokosra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, majd a hőt 160 fokra visszavéve, még háromnegyed órát.
A formából kiborítva, porcukorral meghintve, vékony szeletekre vágva tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)