Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mustáros-baconos csirkecomb diszkoszban

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Szabadban, Hétvégi ebéd, Sült, Diszkosz, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
10 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
6 db csirkecomb  133 20.9 5.2 0.5 0 74
1 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkecombokat bevagdossuk. lehet 12 darab felsőcombot is használni. Bedörzsöljük, a finomra vágott hagymából, a zúzott fokhagymából, a mustárból, a sóból, a borsból és a borból kevert masszával. 10 percig állni hagyjuk, majd újból átforgatjuk. A diszkoszt alufóliával kibéleljük, majd beterítjük a bacon felével, rárakosgatjuk a combokat és befedjük a többi baconnal. A diszkoszt lezárjuk és bő órára parázsba tesszük.
Fóliába tekert, parázsban sült, burgonyával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)