Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Burgonyával fedett marharagu

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 75 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 kg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
10 dkg erdei gomba 41 5.7 0.4 3.8 6 0
2 evőkanál paradicsompüré 110 5 1 20 0.9 0
2 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
1 db zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
2 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 kg lábszár (marha) 249 20 18 0.6 0 83
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felkockázott lábszárt süssük, fehéredésig, a felhevített olajban, majd lecsöpögtetve tegyük félre. A sütőzsiradékban, pirítsuk át, a félfőre vágott hagymát, a felkarikázott répát és a felkockázott zellert. Öntsük a húst és a zöldséget kuktába, adjuk hozzá a fűszereket és a gombát. Ha szárítottat használunk, tegyük hozzá, áztatás nélkül. Öntsük rá a borral elkevert paradicsompürét és a zúzott fokhagymát. Sípolástól számított, 30 perc alatt, főzzük puhára. Közben a megtisztított, felkockázott burgonyát, sós vízben főzzük meg, majd 4 deka vajjal, törjük át. A marharagut tegyük, tűzálló tálba és simítsuk a tetejére a burgonyapürét. Kockázzuk rá a megmaradt vajat, majd süssük, 175 fokra előmelegített sütőben, fél órát.
Csemege uborkával tálaljuk.
Pompás téli egytálétel, vendégvárónak sem utolsó, csak a sütést kell, a vendégek érkezéséhez igazítani.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)