Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Serpenyőben sült hagymás bab

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 75 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Köretek, Főétel, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Szabadban, Buli, Bogrács, Sós, Meleg, Zöldség, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
3 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 doboz vörösbab konzerv ? ? ? ? ? ?
1 dl ketchup 109 2.1 0.4 24 0 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 csipet szerecsendió 0 0 0 0 0 0
5 db borókabogyó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Vastag falú serpenyőben átsütjük a kockára vágott bacont, majd megpároljuk rajta a félfőre vágott hagymát. Hozzáadjuk a leöblített babot, a ketchupot, a bort és a fűszereket (a borókabogyót zúzva). Lefedjük és egészen kis lángon egy órát pároljuk. Vigyázzunk, a ketchup miatt könnyen leég.
Aki szereti, fokhagymát és chilit is tehet bele.
Készíthetjük bográcsban is, de emeljük magasra, éppen csak érje a tűz.
Nagy szelet fehér kenyérrel tálaljuk.
Bud Spencer és Terence Hill is megnyalná a tíz ujját utána.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)