Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sajttal töltött hamburgerhús

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Vegyes húsokból 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Tizórai gyerekeknek , Buli, Szilveszter, Töltött, Csőben sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg marhacomb 231 19 18 0.6 0 70
50 dkg sertéscomb  160 17.5 23.9 0.3 0 70
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 evőkanál Worcestershire mártás 0 ? ? ? ? ?
1 késhegynyi chilipor 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál kapribogyó 0 0 0 0 0 0
15 dkg fetasajt 635 0.2 70 0.4 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A húsokat finom tárcsájú húsdarálón kétszer ledaráljuk. Összegyúrjuk a zúzott fokhagymával, a lereszelt hagymával és a fűszerekkel. Tenyérnyi, de a szokásosnál vékonyabb pogácsákat készítünk. Minden második pogácsa közepére halmozunk a kis kockára vágott fetából, majd egy másik hússal betakarjuk. Finoman lenyomkodjuk a közepét, kicsit erőteljesebben a szélét, hogy a sajt ne folyhasson ki. Olajjal kikent sütőlapon 180 fokra előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt elkészül, de szezonban a faszenes grillt ajánlom.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)