Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Hagymás-baconos bab

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Hentesárukból 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Szabadban, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Koleszban főztük, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 doboz fehérbabkonzerv ? ? ? ? ? ?
2 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
1 doboz paradicsompüré 110 5 1 20 0.9 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
40 dkg lilahagyma ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
40 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajon zsírjára sütjük a felkockázott bacont. Rátesszük a félfőre vágott lilahagymát és kevergetve, negyed órát pároljuk. Belekeverjük a paradicsompürét, a zúzott fokhagymát és még öt percig sütjük. Felöntjük a vörösborral, összeforraljuk, majd beleöntjük a lecsöpögtetett babkonzervet. Mire újraforr, tálalható.
Ropogós bagettet adjunk hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)