Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Narancsos tőkehalsaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 1500 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Karácsony, Hétvégi ebéd, Főtt, Édes, Sós, Savanyú, Tojás, Halak, Gyümölcsök, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
8 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál balzsamecet ? ? ? ? ? ?
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 maréknyi olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
3 db narancs 41 0.6 0.2 8.5 2.2 0
50 dkg sózott tőkehal 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Áztassuk a sózott tőkehalat bő vízben egy napig, de a vizet cseréljük 6 óránként. Másnap friss vízben, fedő alatt tegyük fel főni, de, amint felforrt a víz kapcsoljuk ki a tűzhelyet. Tíz perc múlva vegyük ki és lecsepegtetve tegyük félre. Filézzük ki a narancsokat, de a lecsöpögő levét fogjuk fel. A lilahagymát vágjuk apróra, az olívát félbe, negyedbe. Az öntethez az olajat, az ecetet és a narancslét, sóval, borssal ízesítve keverjük össze. A tőkehal bőrét, szálkáit távolítsuk el és a húsát tépkedjük falatnyi darabokra, a narancsot vágjuk hasonló méretű kockákra. A petrezselymet metéljük finomra. Végül az összes hozzávalót forgassuk össze. Rövid érlelés után, szobahőmérsékleten tálaljuk, a tetejére hintve az apróra vagdalt főtt tojást.



Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)