Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kuszkusszal töltött padlizsán kupola, kétféle pestóval

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Előételek, Hústalan feltétek, Főétel előtt, Főétel, Hétköznapi vacsora, Buli, Böjt, Hétvégi ebéd, Töltött, Rakott, Hirtelen sült, Sült, Sós, Meleg, Gabonafélék, Zöldség, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2-3 teáskanál paradicsom pesto 0 ? ? ? ? ?
2-3 teáskanál koriander pesto 0 ? ? ? ? ?
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
10 szem feketebors 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál koriander (mag) 0 ? ? ? ? ?
1 kávéskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
1 fél kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál friss citromlé 45 0.4 0.1 7.7 0 0
1 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
1/2 dl olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 kávéskanál kurkuma 0 0 0 0 0 0
1 csipet sáfrány 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1/2 pohár kuszkusz 349 9.4 1 73.4 7.2 0
2 db padlizsán 26 1.3 0.2 4.8 1.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A padlizsánt előkészítjük, majd hosszanti irányban vékony szeleteket vágunk. A szeleteket megsózzuk és állni hagyjuk, majd leitatjuk róluk a nedvességet és egy serpenyőben, kevés olajon megsütjük/grillezzük. A szuflétálkákat kibéleljük a padlizsánszeletekkel.
A köménymagot, az egész fekete borsot és a koriandermagot forró serpenyőbe tesszük és folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk (óvatosan, mert gyorsan meg tud égni). Ezután egy mozsárban összetörjük.
1/2 bögre vízbe sót, kurkumát és sáfrányt teszünk, felforraljuk, majd hozzáadjuk a kuszkuszt és az olajat. Lefedve állni hagyjuk 15 percet, villával fellazítjuk, majd ízesítjük citromlével, apróra vágott hagymával, fokhagymával, paprikával és a pirított fűszerekkel. Mindenféleképpen érdemes megkóstolni a kuszkuszt, esetleg utánaízesíteni, hogy intenzív íze legyen, mivel a padlizsán nincs fűszerezve. Ezután, ezzel töltjük meg a szuflétálakat és a kilógó padlizsán szeleteket visszahajtjuk a kuszkusz tetejére.
Előmelegített sütőben 5-10 percig sütjük, 180 fokon.

Tálaláskor a padlizsánt kiborítjuk egy tányérra, teszünk mellé 1-1 kanállal a kétféle pestoból , majd díszítjük az ételt citrommal, földimogyoróval és friss koriander zölddel.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)