Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Töltött alma

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Édességek 
Cimkék: Édességek, Desszert, Hétköznapi vacsora, Hétvégi ebéd, Töltött, Csőben sült, Főtt, Édes, Meleg, Tojás, Gabonafélék, Gyümölcsök, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 csomag vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
1 kávéskanál citromhéj 0 0 0 0 0 0
8 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
2 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
5 dkg köles 350 9.5 3.9 68.8 3.8 0
8 db alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megmosott kölest sóval, vajjal tejben puhára főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a 3 dkg cukorral habosra kikevert 2 tojássárgáját és a 3 dkg cukorral kemény habbá vert 2 tojásfehérjét és a reszelt citromhéjat.
A megtisztított almák magházát kivesszük és az alma belsejéből is kivájunk, majd az almát megtöltjük a köleses töltelékkel. A megmaradó töltelékbe belekeverjük a kivájt almák kockára vágott magház nélküli belsejét. Kivajazott tűzálló edénybe tesszük, elsimítjuk, ráhelyezzük a töltött almákat és közepes hőfokon megsütjük.
Vaníliás cukorral meghintve tálaljuk.
A töltelék közé kavarhatunk egy kis tehéntúrót, vagy egy kis lekvárt.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)