Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csíki tokány

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 55 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Macskajajra, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint tárkonyecet ? ? ? ? ? ?
70 dkg sertéscomb  160 17.5 23.9 0.3 0 70
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
15 dkg főtt füstölt sonka 308 15.7 27 0.2 0 82
2 db kovászos uborka 12 0.7 0.2 1.9 0 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 evőkanál kapribogyó 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szalonnát apró kockára vágjuk, majd zsírjára sütjük. A pörcöt kivesszük és a zsiradékon a ceruzányi csíkokra vágott húst megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk és szükség szerint, kevés vizet hozzáadva, fedő alatt puhára pároljuk. Végül zsírjára sütjük és hozzáadjuk a szalonna pörcöt, a felcsíkozott sonkát és a kovászos uborkát. A tejföllel felöntve összeforraljuk. Ízlés szerint kevés tárkonyecettel ízesítjük.
Puliszkával vagy párolt rizzsel kínáljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)