Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zöldségsaláta oroszosan

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Főétel előtt, Főétel mellé, Szabadban, Hétvégi ebéd, Bálint nap, Főtt, Sós, Savanyú, Hideg, Tojás, Zöldség, Kímélő, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 teáskanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 dl majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
2 evőkanál kapribogyó 0 0 0 0 0 0
1 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
2 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
2 maréknyi zöldbab 41 2.6 0.3 6.8 1.9 0
2 maréknyi zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
5 db burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Vizet forralunk, majd megsózva a borsót, a leszálkázott és ujjnyi darabokra vágott zöldbabot, a felkockázott burgonyát és répát puhára főzzük. Ügyelve az eltérő puhulási időkre. A levet a végén leszűrjük, de ne dobjuk ki, isteni levesalapanyag. A zöldségeket hagyjuk kihűlni. Közben vágjuk apró kockára a paprikát. A majonézt keverjük el a finomra vágott kapribogyóval, két evőkanálnyi levével, az ecettel és sóval, borssal ízesítve készítsünk mártást. Az időközben, keményre főzött tojásokat hűtsük ki és daraboljuk fel. Végül a zöldségeket és a tojást forgassuk össze a mártással és hűtsük be.
Előételként pirítóssal vagy sült csirke köreteként tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)