Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gnocchi baconos sajtmártással

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Főtt tészták 
Cimkék: Tészták, Előételek, Főétel előtt, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Főtt, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
12 levél zsálya 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
30 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajon megsütjük a zsályaleveleket. Az olajból kivéve félretesszük. A zsiradékon megpirítjuk a finomra metélt vöröshagymát, majd rádobva a kis kockára vágott bacon, ezzel is átpirítjuk. Ha túl sok zsiradék képződne alatta, a felesleget távolítsuk el. Ízesítsük sóval, borssal, zúzott fokhagymával és ráöntve a tejszínt forraljuk fel, keverjük bele a reszelt parmezán felét és ha elolvadt, forgassuk bele a gnocchit. A többi reszelt sajttal megszórva, a zsályalevélkékkel díszítve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)